Плехов Алексей (блог)

Як вибрати ідеальний розмір пральної машини для своєї родини

Вибір пральної машини — відповідальне завдання, адже хочеться, щоб техніка служила довго і справлялася з усіма потребами сім’ї. Ключовий параметр під час купівлі — розмір або об’єм завантаження білизни. Розберімось, як підібрати оптимальну машинку. Image

Розрахунок оптимального завантаження білизни

Виробники пропонують машинки від 3 до 12 кг завантаження. Як не помилитися з вибором? Орієнтуйтеся на кількість осіб у сім’ї:

  1. 1-2 людини — 4-5 кг;
  2. 3-4 людини — 5-7 кг;
  3. 5 і більше осіб — від 7 кг.

Але це загальні рекомендації. Враховуйте також, що об’ємні речі на кшталт пледів і курток займають багато місця. Якщо ви часто перете великогабаритні вироби, хорошим варіантом буде пральна машина Bosch WAN28263UA з 8 кг завантаження. До речі, не варто купувати агрегат «на виріст», розраховуючи, що сім’я з часом збільшиться. Пральні машини забезпечують 10–15 років служби, і за цей час ваші потреби можуть сильно змінитися. Краще орієнтуватися на актуальну ситуацію.

Вплив розміру машинки на ресурсоспоживання

Що більша машинка, то більше ресурсів вона споживає за цикл. Наприклад, компактна модель на 3 кг витрачає близько 30–40 л води, а повнорозмірна на 7-8 кг — 50–70 л. Вибираючи машинку, звертайте увагу на клас енергоефективності: А+++ — найбільш просунутий варіант. Багато сучасних моделей також оснащені режимами економії ресурсів. Набирають популярності інверторні двигуни, які вирізняються плавним регулюванням потужності та низьким енергоспоживанням. Правда, машинки з ними коштують дорожче звичайних.

Вибір місця для встановлення

Перед покупкою виміряйте нішу або площу, куди плануєте поставити машинку. Стандартна горизонтальна модель отримала ширину 60 см, глибину 40–60 см і висоту 85 см. Їй потрібен простір для відкривання люка і вентиляції. Для малогабаритних квартир підійдуть вузькі машинки шириною 33–40 см, які можна розмістити під раковиною. Вертикальні моделі з верхнім завантаженням теж економлять місце, але вони вміщують менше білизни. Крім того, є варіанти встановлення пральних машин на кухні, в коморі або навіть у гардеробній. Деякі моделі оснащені знімною або складаною стільницею, що дає змогу використовувати їх як робочу поверхню. Не забудьте також про комунікації — водопровід, злив і електрику. Доведеться робити виводи саме в те місце, де стоятиме агрегат. В оптимальних умовах розетка повинна знаходитися на відстані не більше ніж 1.5 м від машинки.

Поміститься все, якщо заздалегідь підготуватися

Ідеальних пральних машинок не буває. Однак дотримуючись наших рекомендацій, ви зможете підібрати збалансований варіант для конкретних завдань. Під час покупки обов’язково поцікавтеся умовами гарантії та сервісного обслуговування. Найкраще підстрахуватися і вибрати модель перевірених марок з мережею фірмових майстерень у вашому місті.