Плехов Алексей (блог)

Як обрати оптимальний ноутбук Asus для роботи та ігор

Сьогодні ноутбук є універсальним комп’ютерним пристроєм, бо має компактні параметри та потужні технічні характеристики. На сучасних ноутбуках можливо виконувати усі процедури, що належать до комп’ютерного сегмента.

Водночас купити оптимальну модель непросто, бо на українському ринку присутня велика кількість ноутбуків. Наприклад, ноутбуки торгової марки Асус https://dkt.ua/noutbuki-asus знаходяться у ціновому діапазоні 7500 – 155 238 гривень. Таким чином, якщо раніше не цікавилися комп’ютерною технікою, тоді ознайомтеся з базовими аспектами.

Комплектація пристрою

Компоненти ноутбука Asus ідентичні складовій частині персонального комп’ютера, що дозволить охопити загальний тренд. Відповідно, якщо маєте ПК та задоволені його роботою, тоді замовляйте ідентичну збірку. Стосовно основних аспектів, то слід враховувати:

  • Покоління та потужність процесора;
  • Частоту та кількість оперативної пам’яті;
  • Фізичний накопичувач SSD або HDD;
  • Тип відеокарти.

Покупка ноутбука Asus для офісних цілей

Навчання та робота у більшості випадків асоціюються з простими програмами, які не потребують великої кількості оперативної пам’яті та зовнішньої відеокарти. Якщо користуєтеся виключно інтернетом та Майкрософт офісом, тоді вистачить мінімальної збірки. Тобто, техніка Asus з 4 ГБ ОЗУ підійде для виконання елементарних завдань.

При роботі з графічними редакторами, краще замовити збірку ноутбука Asus, яка має вісім гігабайтів оперативної пам’яті. Водночас можливо обмежитися процесором з двома ядрами та інтегрованою відеокартою типу Intel UHD Graphics. Також рекомендується ознайомитися з вимогами програмного забезпечення, щоб підібрати оптимальну конфігурацію. Якщо використовуєте фотошоп, тоді слід враховувати вид операцій, бо зазначена програма має високу функціональність.

Ноутбуки Asus для ігор

Сучасні ігри вимогливі до технічних характеристик, тому не слід орієнтуватися на бюджетні та середні пропозиції сегмента. Якщо є бажання запустити гру 2023 року на високих критеріях деталізації, тоді знадобиться пристрій Asus, цінова складова якого досягає або вище однієї тисячі доларів. Наприклад, наступна конфігурація підходить для геймінгу:

  • Intel Core i7 13620H;
  • 16 GB DDR4 ОЗУ;
  • 512 GB SSD;
  • NVIDIA GeForce RTX 4060.

Втім, можливо обмежитися суттєво нижчими критеріями, якщо грати в ігри, які вийшли у період 2010-19 років. Коли зацікавлені у такому підході, тоді достатньо бюджетної зовнішньої відеокарти, щоб запустити гру на максимальних налаштуваннях та отримати задоволення від геймінгу.

28.12.2023, 16:46

Text.ru - 100.00%