Плехов Алексей (блог)

МОК дав допуск російським і білоруським спортсменам до участі в Олімпіаді-2024 як нейтральних

Олімпіада-2024

Рішення вже ухвалене.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) допустив російських і білоруських спортсменів до участі в Олімпіаді-2024 як нейтральних. Про це повідомляє офіційний сайт Міжнародного олімпійського комітету, а рішення ухвалив виконавчий комітет комітету.

Росіяни та білоруси можуть брати участь тільки в індивідуальних стартових змаганнях, а команди до участі не допускаються. МОК заявив, що вони будуть відібрані на Олімпіаду, лише якщо пройдуть формальний відбірковий конкурс. Тобто жодних додаткових кваліфікаційних можливостей для них не буде створено.

У МОК також зазначили, що станом на 8 грудня 2023 року лише 11 «нейтральних спортсменів» відповідали критеріям допуску на Олімпіаду-2024, у восьми з яких були російські паспорти, а у трьох — білоруські. Загалом кількість росіян і білорусів, які зможуть взяти участь в Олімпіаді-2024, «дуже обмежена».

«Нейтральні спортсмени», як і інші спортсмени, які беруть участь в Олімпіаді, повинні підписати заяву про підтримку Олімпійської хартії.

Державні символи Росії та Білорусі будуть заборонені – це стосується гімнів, прапорів та іншої атрибутики.

Читайте також: економіка, суспільство, спорт, політика новини на ресурсі «Топові новини».

Які ж будуть обмеження для росіян та білорусів:

— Вони змагатимуться як «окремі нейтральні спортсмени»;

— Вони можуть брати участь лише в індивідуальних стартових іграх і не мають права брати участь у командних змаганнях;

— Спортсмени, які активно підтримують війну, не будуть допущені до участі в Олімпіаді-2024. Те саме стосується і персоналу національної збірної. Також не будуть допущені спортсмени, які мають контракти зі збройними силами Росії чи Білорусі чи іншими військовими організаціями.

Джерело: https://novyny.top/category/polityka/