Плехов Алексей (блог)

Як правильно вибрати картонну упаковку

Пакування різноманітних товарів може бути виконано із зовсім різних матеріалів, однак одним із найбільш популярним варіантом в наш час є картон. Це дешевий та практичний матеріал, який зможе захистити продукцію від низки різноманітних ушкоджень під час транспортування.

Якщо ви знаходитеся в пошуках оптимального пакувального матеріалу, картонна упаковка від HolandPrint відповідає всім сучасним стандартам якості. До того ж ви самостійно можете вибрати саме той варіант пакування, який буде на 100% відповідати вашим вимогам.

Сфера використання картонної упаковки

Отже, коли картон найчастіше використовується для пакування? Насправді особливих обмежень стосовно цього матеріалу не існує. Він досить міцний, приємний на дотик, може захистити товар навіть під час дійсно тривалого транспортування. Тому не дивно, що картонні коробки часто використовуються тими компаніями, які займаються транспортними перевезеннями.

Якщо картонна упаковка є універсальним варіантом, то це означає, що використовувати її можна практично всюди. Таке пакування може сміливо використовуватися для перевезення:

  • продуктів харчування;
  • техніки;
  • продуктів легкої промисловості (взуття та одягу);
  • побутової хімії;
  • косметичних засобів;
  • меблів;
  • домашнього текстилю;
  • різноманітних матеріалів та інструментів тощо.

Критерії вибору картонної упаковки

Основна задача замовника – це визначитися, яке саме пакування буде найбільш оптимальним у вашому випадку, оскільки картонна упаковка може суттєво відрізнятися не тільки за розміром (висотою, шириною, глибиною), але й за типом картону, який буде використовуватися. Він може бути крафтовим, целюлозним, макулатурним тощо. Кожен з цих матеріалів відрізняється певною міцністю, що також потрібно врахувати.

Окрім типу матеріалу, щоб вибрати правильне картонне пакування, потрібно звернути свою увагу на:

  1. Розмір пакування. Як вже було вказано, картонні коробки можуть значно відрізнятися за розміром. Отже, потрібно дуже ретельно виміряти оптимальні параметри коробки для вашого товару, щоб отримати прийнятний результат.
  2. Декорування. Щоб збільшити впізнаваність вашого бренду, коробку можна додатково прикрасити тисненням, фальцюванням або обрізанням. В будь-якому разі це допоможе вам відрізнятися від конкурентів.
  3. Дизайн. Варто подбати, щоб коробка мала ваш логотип, слоган або інші важливі елементи, які вирізняють вашу компанію з-поміж інших.

Картон – це матеріал, який можна змінювати за власним бажанням. Обрізання, друкування, фальцювання – це чудові інструменти, які допомагають розповісти вашим клієнтам, чим саме відрізняється саме ваш продукт. Саме тому, якщо вам потрібне картонне пакування, приділіть достатньо уваги для того, щоб підібрати оптимальний варіант.