Плехов Алексей (блог)

Встановлення душових кабін

Душова кабіна – функціональна альтернатива та корисне доповнення ванні. Вона необхідна у тісних ванних кімнатах, приватних будинках, масажних та косметологічних кабінетах. Remontuem швидко та недорого встановить будь-яку модель душової кабіни. Ми укладаємо договір із кожним клієнтом та даємо гарантію на всі види робіт, детальніше тут https://remontuem.te.ua/santehnik/.

Навіщо встановлювати душову кабіну

Душові кабіни сильно розрізняються за розмірами, комплектацією, ціною, матеріалами піддону та стінок.

Жителям багатоквартирних будинків, які звикли до традиційних ванн, душові кабінки здаються розкішшю або елементом пустощів. Насправді, душова кабіна здатна вирішити низку питань.

  • Економія місця. У багатьох квартирах ванні кімнати не відрізняються простором. У деяких настільки тісно, що доводиться вибирати між раковиною та пральною машиною. Через тісноту пральну машину виносять на кухню або коридор, що порушує гармонію інтер’єру. Кутова душова кабіна замість звичної ванни дозволяє розмістити у мініатюрному приміщенні все, що вам потрібне.
  • Відсутність бризок. Душ-кабіна – знахідка для тих, хто не любить відмивати бризки та мильні розлучення по всій ванній. Зрозуміло, саму кабінку необхідно регулярно очищати, але на це йде набагато менше часу та сил. Є моделі з великим глибоким піддоном, який можна використовувати як ванну.
  • Відсутність води на підлозі. Під час миття вода неминуче потрапляє на підлогу. Він стає слизьким та небезпечним для життя. Килимки частково вирішують цю проблему, але створюють іншу. У волокнах, порах, порожнечі килимків і під ними накопичується волога, а це сприятливе місце для розмноження плісняви та мокриць. Душова кабінка утворює герметичну внизу та з боків міні кімнатку, виключає попадання води на підлогу. Вся вода залишається усередині. При правильно підключеній вентиляції після прийому душу краплі з піддону і стінок швидко випаровуються. У приміщенні підтримується нормальна вологість та суха підлога.
  • Міні СПА. Сучасні кабінки можуть бути оснащені гідромасажем, системою розпилення ефірних олій, установкою для хромотерапії, радіо, МР3 та опцією підключення до Wi-Fi, парогенератором. Зрозуміло, парогенератор не перетворить домашній душ на фінську сауну чи російську лазню. Він дозволяє приємно прогрітися після тривалого перебування на морозі, розслабитись після важкої роботи або інтенсивного тренування.
  • Зручне рішення для заміського будинку. У заміському чи дачному будинку душова кабінка потрібна. З її допомогою можна раціональніше витрачати воду, швидко змивати пил і бруд після робіт на присадибній ділянці. Вертикальний душ дозволяє ретельно промивати волосся, в якому можуть заплутатися принесені з городу або лісу комахи і дрібне рослинне сміття.
  • Дотримання санітарно-гігієнічних норм у салонах. Душова кабіна має бути в кожному салоні, де надають масажні та косметологічні послуги. Будь-які процедури виконують чистим тілом, тому перед масажем клієнт приймає душ у салоні. Після багатьох процедур клієнту необхідно змити залишки олій, кремів та інших засобів. Він також відвідує душову кабіну.

Монтаж душ-кабіни: довір професіоналу

Сантехнічні роботи – область, де помилки монтажу обходяться надто дорого, особливо, якщо під вами проживають сусіди.

Якщо ви не проходили спеціальне навчання з монтажу душ-кабін і ніколи не брали участь у їх установці – викликайте майстра. Спроби встановити обладнання, використовуючи «уроки» з інтернету, можуть обернутися глобальним затопленням вашої квартири, що проживають внизу сусідів і поломкою самої кабіни. Чим складніша модель, тим більше може бути сума збитків від неправильного монтажу.

Причин, викликати майстра достатньо.

  • У душовій кабіні важливо ідеально точно встановити піддон. В іншому випадку вода не стікатиме в каналізацію, і перше ж тестування покаже, що всю роботу потрібно переробляти.
  • Неправильне підключення каналізації стає причиною засмічення, протікання, застою води.
  • Помилки підведення води дають протікання, які не завжди легко усунути.
  • Протікати може сама кабіна через неправильне складання або пошкодження. Небезпека полягає в тому, що не завжди можна помітити протікання вчасно. Іноді вода накопичується під піддонним тижнями, повільно просочується через перекриття сусідам. Сама текти при цьому поступово збільшується.
  • Складання кабіни вимагає акуратного поводження та спеціального інструменту. Всі деталі, особливо скляні дверцята та фаянсові піддони, досить крихкі. Якщо ви зламаєте їх під час самостійного складання, оплачуватимете нові за свій рахунок.
  • Душ-кабіни необхідно монтувати, дотримуючись всіх нормативних вимог до підключення електроустановки у вологому приміщенні. Нехтування цими правилами може призвести до вас або ваших близьких до смерті від удару струмом, а також стати причиною займання.

Замовивши монтаж душової, ви позбавите себе безлічі неприємностей і збитків. Встановлення душової кабіни буде здійснено відповідно до нормативних вимог, тобто користуватися обладнанням буде приємно та безпечно.

Види душових кабін

Душові кабіни поділяються на відкриті та закриті.

Відкриті . Складаються з піддону (зазвичай кутового) та дверей. Власні бічні стінки у них відсутні. Їх замінюють стіни самої ванної кімнати. Даху теж немає. Це найбюджетніший варіант. У ньому немає додаткових пристроїв, тільки душовий шланг з лійкою. Установка тропічного душу можлива, але підводити його доведеться окремо від душової, а кріпити — до стелі та стін ванної кімнати.

Основні переваги: доступна ціна та можливість зробити кабіну досить просторою.

Основний недолік – складно ремонтувати підведені комунікації.

Закриті . Є закритим з усіх боків простір, утвореним піддоном, стінками, дахом, дверцятами. Усередині крім душового шланга з лійкою та тропічного душу може розташовуватися водонагрівач, додаткові системи для гідромасажу, ароматерапії та ін. Їх наявність залежить від конкретної моделі. Деякі моделі мають 2 зони: душову та парильну із зручними лавками.

Основні переваги – широкий вибір функцій, герметичність.

Основні недоліки – найвища ціна.

За типом піддонів виділяють кабіни з низькими, середніми та високими піддонами.

Низькі піддони . Майже плоскі. При монтажі вимагають високої кваліфікації та акуратності майстра, тому що при порушенні техніки монтажу вода взагалі не зливається.

Середні піддони . Вважаються універсальними. Вони не вдасться «полежати», але можна набрати деяку кількість води. Прекрасно збирають та відводять воду.

Глибокі піддони . Фактично є компактними ваннами. У них можна «посидіти» та «полежати».

Є особлива категорія обладнання, що поєднує повноцінну ванну з душовою кабіною.

Самі піддони виробляють із:

  • акрилу – легкого, міцного, простого у догляді матеріалу;
  • фаянсу;
  • сталі;
  • чавуну;
  • синтетичного мармуру;
  • натурального каменю.

Найчастіше покупці обирають акрил, за оптимальне поєднання ціни та властивостей.

Матеріалом стін найчастіше служить поєднання гартованого скла з алюмінієм або пластику з алюмінієм. Скло може бути абсолютно прозорим, рифленим, матованим.

Розміри душових сильно змінюються. Мінімальна ширина стінки становить 0,75 м, дверцята – 0,8 м. Мінімальна висота закритої кабіни 1,98 м.

Завширшки стіни можуть досягати 1,8 м. У висоту – 2,3 м.

Вибираючи модель, зайдіть усередину і трохи рухайтеся. Так ви точно визначите, чи підходить вам ця кабінка. А якщо ви вже зробили вибір, телефонуйте нам або залишайте заявку на сайті на встановлення душової кабіни.