Плехов Алексей (блог)

Чи варто інвестувати у криптовалюту Біткоїн

Криптовалюта Біткоїн з’явилася у 2009 році, й поступово зростала в ціні. У 2010 році зазначену криптовалюту можливо було купити за вісім центів. Практика показала, що люди які активно інвестували у зазначений актив, стали доларовими мільйонерами.

У 2023 році, вартість криптовалюти знаходиться на відмітці двадцять одна тисяча американських доларів. Зазначений курс сформувався після великого падіння, з відмітки 67 тисяч доларів США. Враховуючи той факт, що запит, як купити Біткоїн онлайн цікавить багатьох користувачів мережі, детально розглянемо основні методи інвестування. Одразу слід зазначити, що актив нестабільний, тому його вартість може змінюватися у широкому діапазоні.

Переваги та недоліки інвестування

Основною перевагою та недоліком – є швидка зміна вартості. У будь-який момент, вартість Біткоїна може, як зрости на 10-15 тисяч доларів, так і впасти. Відповідно, якщо почнете виводити гроші при падінні, то виникнуть значні збитки. Водночас нема такої перспективи, що криптовалюта повернеться на початкові вісім центів. Практика показала, що усі падіння закінчуються зростанням активу, тому інвестиції на довгостроковій основі зможуть принести значний прибуток.

Як купують

Методів інвестування зараз багато, починаючи від трейдерської діяльності, закінчуючи накопиченням на рахунку. Відповідно, якщо розглядати ключові напрямки, до таких відносяться:

  • Закупки на обмінниках,
  • Торгівля на біржах,
  • Користування Р2Р платформами,
  • Криптомати,
  • Угода з посередником.

Таким чином, можливо обрати різні шляхи, щоб купити Біткоїн на вигідних умовах. Водночас рекомендується враховувати надійність сервісу. А саме, користуйтеся обмінниками з позитивною репутацією, чи торгуйте на біржах, які функціонують від п’яти років. Не треба ігнорувати негативні відгуки, якщо керівники сервісу не здатні надати пояснення.

Як отримати прибуток

Метою кожного інвестора – є вихід на прибуткову відмітку. Щоб досягти зазначеної цілі, потрібно вигідно продати криптовалюту, тим самим отримати гроші на банківську картку. Також розглядаються покупки, коли розрахунок Біткоїном надає можливість суттєво мінімізувати фінансові витрати. Стосовно основ інвестування, то покупки раціонально проводити на етапах падіння. Відповідно, продаж виконується при зростанні вартості криптовалюти. Щоб інвестиції приносили стабільний прибуток, уникайте великих закупок. Практика показує, що краще проводити дрібні угоди, щоб уникнути необхідності довготривалого очікування. Так що слідкуйте за динамікою, й заходьте на ринок, коли виникають оптимальні умови.

20.01.2023, 21:25