Плехов Алексей (блог)

Найнеобхідніші інструменти для будівництва та ремонту

Будівництво як житлового будинку, так і господарчих споруд потребує наявності різноманітних інструментів. У більшості випадків це стосується електричних та ручних інструментів, без яких питання будівництва вирішити буде неможливо. Тому необхідно заздалегідь подбати про закупівлю відповідного обладнання, щоб у найбільш відповідальний момент не переривати процес та не шукати, де б придбати необхідне.

 

Що необхідно придбати

Звичайно, можна найняти бригаду будівельників, які мають все, що потрібно. Але в будь-якому випадку необхідно буде заплатити немаленьку суму грошей. Водночас у випадку самостійного будівництва по закінченню робіт у покупця залишаться інструменти, які можуть не раз стати в пригоді.

Необхідними інструментами як у будівництві, так і в подальших побутових ситуаціях є наступні:

  1. Електрична ланцюгова пила. З її допомогою можна ефективно розрізати матеріали з дерева, і такий процес не займе дуже багато часу. Її перевагою також є те, що працювати таким чином можна в приміщенні, оскільки відсутні вихлопні гази та працює вона значно тихіше, ніж бензопила.
  2. Бетонозмішувач. З його допомогою можна готувати велику кількість бетонних сумішей. Під час будівництва виникає багато робіт, при виконанні яких бетонозмішувач обов’язковий — заливка фундаменту, бетонної підлоги чи зведення стін. 
  3. Перфоратор. Ним можна виконувати такі роботи, як свердління різних поверхонь та матеріалів, навіть з каменю. Такий процес обов’язковий при будівництві, а належним чином його можна виконати лише перфоратором. Після закінчення робіт прилад можна використовувати при встановленні полиць, освітлення, для зняття плитки, руйнування перестінку та для багатьох інших робіт.
  4. Дриль-шуруповерт. Цей інструмент має бути в кожного господаря, незалежно від того, чи планує він ремонт. За допомоги шуруповерта можна не тільки свердлити отвори в матеріалах, але й закручувати та викручувати різноманітні кріплення. Дуже важливо обирати саме дриль-шуруповерт, а не просто шуруповерт, оскільки в нього швидкість обертання набагато вища. Такий інструмент є більш багатофункціональним.
  5. Болгарка. Вона використовується для таких процесів, як розрізання металу, цегли, плитки, шиферу і ще багатьох матеріалів. Якщо є спеціальна насадка, то болгаркою можна шліфувати та полірувати поверхні.
  6. Зварювальний апарат. Якщо в планах є поставити металевий паркан чи робити каркас для бесідки, такий апарат стане у пригоді.
  7. Міксер. За необхідності робити невеликий об’єм бетонної суміші, наприклад, для тинькування стін чи заливки тонкого шару для підлоги, можна використовувати будівельний міксер. Якщо бюджет обмежений і не передбачає покупки такого інструменту, то можна придбати міксерну насадку для перфоратора.

Придбавати зазначені інструменти краще в надійних магазинах, де є гарантія на товар. Багато моделей представлено в інтернет-магазині мережі Алло в Одесі за вигідною ціною. Звичайно, для придбання такої кількості інструментів необхідна значна сума коштів. Але в процесі будівництва прийде розуміння, що вибір був зроблений правильно.