Плехов Алексей (блог)

Як виїхати з України в Європу та які пільги діють для українців

Через важку ситуацію в країні, у багатьох українців з’являється бажання виїхати в Європу. Варто зазначити, що країни ЄС відкриті для українських біженців, й можуть надати пільги.

Стосовно видів транспорту, виїхати з України можливо залізницею, обравши необхідний маршрут. Сьогодні потяги ходять до Польщі, Угорщини, Австрії зі сходу, центру та заходу території України. Завдяки виданню https://travel-guide.website/ зможете отримати детальну інформацію, стосовно розкладу поїздів. Окремо зверніть увагу, що не всі українські міста працюють з міжнародними напрямками. До переліку відносяться:

  • Київ,
  • Дніпро,
  • Мукачево,
  • Чоп.

Наскільки зручно подорожувати залізницею

Залізничний транспорт відноситься до найбільш безпечних методів перевезення пасажирів, тому більшість українців користуються залізницею. Завдяки залізниці, вдається уникнути черг на кордоні, що дозволяє в комфортних умовах здійснити поїздку до Європи. Стосовно документів, знадобиться закордонний паспорт та квиток. Чоловікам додатково необхідно отримати дозвіл від військкомату.

Які діють пільги

У багатьох європейських країнах українці зможуть скористатися пільгами, що дозволить знизити фінансові витрати. Наприклад, в Угорщині можливо безплатно користуватися залізничним транспортом, тим самим подорожувати у межах країни. У Литві для українців зробили безплатним громадський транспорт, завдяки чому вдасться ознайомитися з усіма пам’ятками повідних міст республіки. Влада Люксембургу також прибрала ціни на громадський транспорт, чим підтримала багатьох українців. Таким чином, хоча в європейських країнах скасовують виплати для біженців, проте можливо користуватися багатьма сервісами. Повний список країн, дивіться у публікаціях Travel Guige.

Оптимальний час для туризму

Враховуючи той факт, що в Україні йдуть бойові дії, деякі категорії громадян можуть подорожувати Європою та світом. Хоча економічна криза має певні наслідки, проте українці можуть користуватися пільгами, й значно зменшити фінансові витрати. Відповідно, якщо маєте бажання та кошти для поїздок, тоді оберіть напрямок, а потім користуйтеся доступними можливостями. Варто відзначити, що українців підтримують у всьому світі, тому можете подорожувати не тільки по Європейському союзу. З країн ЄС можливо добратися до будь-якого місця нашої планети, а пільги допоможуть зменшити грошові витрати на послугу. Щоб бути у курсі актуальних пропозицій, читайте тематичні блоги та консультуйтеся зі спеціалістами, які допомагають своїми порадами.

10.08.2022, 17:20