Плехов Алексей (блог)

Як правильно дихати в сауні

Баня і сауна монтується в закритих і вузьких приміщеннях. Для безпечного відвідування цих закладів потрібно навчитися правильно дихати, адже гаряче повітря може принести не лише користь, а й шкоду. Фахівці компанії «Саунашоп» saunashop.com.ua дали декілька порад, як правильно дихати під час відвідування саун. На цьому ж сайті можна придбати все необхідне для саун: матеріали для будівництва, оздоблення, печі, аксесуари та багато іншого.

Гаряче повітря тренує людський організм. У лазні або сауні людина змушена дихати частіше, ніж звичайно. Організм вимагає набагато більше кисню для якісної вентиляції легень, ніж зазвичай, коли людина дихає прохолодним повітрям. Через носоглотку гаряче повітря потрапляє у всі внутрішні органи та вбиває шкідливі мікроби. Це можна назвати своєрідною інгаляцією. Але щоб отримати позитивний ефект при відвідуванні банних комплексів, потрібно навчитися правильно дихати.

Рекомендується використовувати спеціальні настої та ароматичні олії, які пом’якшують гаряче повітря. Незважаючи на нестачу повітря, у лазні потрібно дихати рівно та спокійно. У цей момент можна відчути, як гаряче повітря пробігло через ніс, а потім проникло в легені. Якщо дихати через рот, то гаряче повітря прямо прямує в легені. З цієї причини людині вкрай важко і майже напевно почне задихатися. Якщо дихати через ніс, гаряче повітря проходить через слизову оболонку і досягаючи легень, стає менш гарячим. Навесні і восени багато хто починає хворіти на застуду і відвідування гарячої лазні стає особливо актуальним заняттям. Жар покриває слизову оболонку, а пара нищить набряки і відкриває дихальні шляхи. У цей час людина починає цінувати можливість вільного дихання через ніс. Зверніть увагу: якщо помічені проблеми із хворобою горла або міндалин, рекомендується короткий проміжок часу подихати ротом. Однак, не зловживайте процедурою, інакше можна обпекти горло та легені.

Перед відвідуванням сауни рекомендується придбати евкаліптовий, ялицевий та ялівцевий віник. Хвойні рослини ефективно борються із застудними захворюваннями та вбивають мікробів. Крім того, вони допомагають дихати в гарячому закритому приміщенні. Ефірні олії послужать гарною альтернативою хвойним віникам. Одна або дві краплі здатні розрядити важке гаряче повітря, а також наповнять приміщення приємним ароматом. При відвідуванні лазні грійте тіло, намагайтеся глибоко дихати, прогріваючи не лише зовнішню частину тіла, а й внутрішні органи!