Плехов Алексей (блог)

Особливості ремонту квартири

Братися за ремонт своєї квартири їх власники планують нечасто, тому що це пов’язано з великими затратами коштів, певними незручностями, нестачею грошей. Але коли приходить час змінювати обстановку в домі, виникає потреба у пошуку спеціалістів, які можуть все заплановане реалізувати. Щоб отримати якісний результат, варто знайти відповідальних людей, які зможуть втілити заплановані ідеї замовника у найкращий спосіб. Забезпечити якість зможуть майстри, знайти яких можна на сайті компанії Послуги.UA.

Послідовність виконання ремонту

Якщо заплановано виконати капітальний ремонт, потрібно дотримуватися наступної послідовності:

  • Якщо житло не нове, потрібно зняти старі покриття: шпалери, кахлі, демонтувати столярні вироби, якщо їх планується міняти, а також труби опалення, водопроводу, каналізації. Найбільш брудним етапом є видалення шпаклівки, демонтаж покриття підлоги, розмивання стелі. Зазвичай за демонтаж також треба платити виконавцям, або виконувати ці роботи своїми силами, якщо є потреба зекономити.
  • Виконання електротехнічних робіт. На цьому етапі потрібно прокласти в стінах, стелі штроби, у які будуть поміщатися електропроводи, встановлюватимуться вимикачі і розетки. Це теж брудна робота, під час виконання якої буде дуже багато пилу.
  • Сантехнічні роботи. Під час капітального ремонту часто виконується заміна старих, зношених труб водогону, каналізації, радіаторів опалення на нові, сучасні.
  • Штукатурні роботи з вирівнюванням поверхонь.
  • Встановлення чи заміна столярних виробів – вікон та дверей.
  • Чистові роботи по стелі, стінах, підлозі з фарбуванням, поклейкою шпалер, укладанням ламінату, кахлів, паркету чи лінолеуму.

Якщо ж є великі сумніви стосовно відповідальності майстрів, етап монтажу сантехнічних виробів варто перенести, і виконати тільки після ремонту всіх кімнат. Інколи невикористані будівельні суміші майстри знищують шляхом зливу в каналізацію. Це може спричинити її забиття, пошкодження унітазу чи залив сусідів, що мешкають нижче поверхами.

Користі поради

Щоб не виникало ніяких проблем з підрядником, потрібно постійного його контролювати, щоб не потрібно було двічі платити за одну й ту ж саму роботу, усувати браки та недоробки.

  • В першу чергу зверніть увагу на стан інструментів підрядника і зовнішній вигляд будівельників. Якщо вони вас задовольняють, можна довірити їм ремонт своєї квартири.
  • Не дозволяйте будівельникам палити в квартирі, запах сигарет міцно в’їдається в пори будь-яких поверхонь, і нові шпалери після ремонту матимуть неприємний запах.
  • Під час робіт порядні майстри завжди попереджують про те, що підлога, двері, вікна можуть бути замащені будівельними матеріалами, тому їх варто закрити плівкою чи іншими захисними матеріалами.

Звертайтесь на цей сайт, щоб знайти надійних майстрів, що зможуть виконати всі заплановані вами роботи з високою якістю.