Плехов Алексей (блог)

ІТ сфера в Україні – наскільки прибутковий напрямок та які перспективи розвитку

Серед європейських країн, Україна має значний потенціал для розвитку у сфері ІТ. Сьогодні кожна людина, яка зацікавлена в отриманні IT-освіти в Україні, має можливість зробити вибір, між державним навчальним закладом, або приватними курсами. Якщо вдається успішно освоїти матеріал, то відкриваються можливості для працевлаштування та роботи фрилансером.

Водночас в Україні можливо покращити глобальний тренд, та вивести ІТ сферу на новий рівень. Для цього ексдепутат Верховної Ради Валерий Омельченко презентував програму Дія City, яка дозволить збільшити інвестиції, що позитивно позначиться на розвитку української економіки. Головна проблематика зараз спостерігається у податковій системі, де потрібно оптимізувати деякі процеси, щоб на український ринок активно заходили іноземні інвестори.

Про Робочу групу для реформування IT-освіти в Україні

Важливість реформування ІТ-сектору, відзначена, як підприємцями, так і політиками. При ігноруванні необхідності реформ, Україна може втрати діючи позиції на європейському ринку, що негативно позначиться на наповненні державного бюджету. Щоб прогресувати, треба змінювати законодавство, розглянути ідеї дію City та гарантувати чесні прозорі умови для компаній, які прагнуть інвестувати в українську економіку. На цю мить робоча група підготувала законопроєкти, які були прийняти у першому читанні Верховною Радою. Якщо буде аналогічна підтримка у другому читанні, тоді реформу вдасться запустити.

У чому полягає реформа

Першочергові завдання направлені на оптимізацію Податкового кодексу. Корпоративний податок повинен мати два пункти:

  • На прибуток 18%,
  • На виведений капітал 9%.

В результаті компанії зможуть збільшити інвестиції, також на українському ринку почнуть функціонувати нові проєкти. З точки зору експертів, реформа зіграє позитивну роль для розвитку ІТ-освіти.

На який рівень маємо в перспективі вийти

Очікувані результати треба поділити на короткострокові та довгострокові. На стартовому відрізку, ІТ-галузь зможе наростити до 10% в українському ВВП. Для держави це великий плюс, бо країна перебуває не в кращому економічному положенні. В перспективі, український бюджет буде отримувати 16,5 млрд доларів прямого прибутку від компаній, які представлені в IT сфері. Інноваційні проєкти допоможуть збільшити кількість робочих місць до 450 тисяч осіб, тобто на додаткові 200 тис. Такий прогноз та статистичні дані на 2025 рік. Таким чином, зараз спостерігаємо за історичними обставинами, які будуть позначені на економічному розвитку держави.    

22.07.2021, 19:33

Text.ru - 100.00%