Плехов Алексей (блог)

Вогнезахисна обробка металевих конструкцій

Оптимальне рішення в вогнезахисту металоконструкції – це вибір засобу для даних умов експлуатації, з максимальним терміном служби вогнезахисного покриття, за мінімальну вартість всього комплексу вогнезахисних робіт, від проектування до здачі в експлуатацію.

Вітчизняний ринок вогнезахисту ще далекий від цивілізованого, де кожен несе відповідальність за свій відрізок в загальному процесі. Але навіть той факт, що бізнес ініціює перегляд вимог з нормування вогнестійкості будівельних конструкцій говорить про те, що у цього ринку є майбутнє.

Нагадаємо, в липні нинішнього року галузеві організації підписали меморандум про співпрацю з метою реалізації аналізу вимог національних нормативних документів і їх гармонізації з європейською нормативною базою в галузі пожежної безпеки.

Варто відзначити, що металоконструкції можна завжди придбати тут: http://tbstandart.com/produkcija/metalokonstrukciy/

Актуалізувати вимоги до вогнестійкості металевих конструкцій, зазначені в існуючих нормативах і, як наслідок, довести їх до рівня, прийнятого у всьому цивілізованому світі. У разі приведення вимог будівельних норм до загальноєвропейських стандартів, доб’ємося оптимізації витрат на необхідні протипожежні заходи і вогнезахист конструкцій, що в кінцевому підсумку призведе до зниження загальної вартості будівництва. Від цього виграють всі учасники ринку будівництва.

Галузеві організації, будуть співпрацювати в довгостроковій перспективі за напрямками:

• Вивчення європейської та світової нормативної бази, а також досвіду в питаннях нормування вогнестійкості будівельних конструкцій.

• Систематизація отриманої інформації і її порівняння з існуючими вимогами національної нормативної бази з питань пожежної безпеки.

• Підготовка звіту за результатами виконаної роботи з актуалізованими вимогами та переліком нормативних документів, в яких доцільно внести зміни щодо вимог по нормуванню вогнестійкості будівельних конструкцій.

• Підготовка технічних завдань на перегляд чинних нормативних документів з будівництва

15.12.2019, 12:18