Плехов Алексей (блог)

Страхування цивільної відповідальності перед третіми особами

Добровільне страхування відповідальності підприємства захищає від збитків, які завдані третім особам і виникли з вини підприємства або в результаті дій його співробітників. При цьому, вина повинна бути доведена судом або визнана сторонами.

Наприклад, коли пожежа виникла в результаті короткого замикання в мережі або якщо зірвало змішувач і залило сусідів. У сусідньому приміщенні в першому випадку закоптилася стеля, у другому – здувся паркет. Є й інші приклади. Падіння товарів з полиць в магазині або вологе підлогове покриття можуть стати причиною травми покупця. Є матеріальний збиток. Значить пора звернеться в СК.

Поліс страхування цивільної відповідальності покриває такі види збитку:

  • збиток, заподіяний майну юридичних і фізичних осіб;

  • збиток, заподіяний життю і здоров’ю фізичних осіб;

  • судові витрати.

Страхування цивільної відповідальності: як розумно заощадити?

У страхуванні відповідальності на тариф впливають три основні чинники: страхова сума, ліміт з нагоди і франшиза. Нагадаємо основний сенс термінів.

Страхова сума обмежує розмір виплати за договором. А ліміт з нагоди – це максимальна сума відшкодування по одному події. Чим менше ліміт з нагоди, тим нижче ціна страхування.

Франшиза — частина збитку, яка не виплачується СК. Чим вище франшиза, тим дешевше страховка.

Страхування господарств та врожаю

Основним ризиком при страхуванні урожаю сільськогосподарських культур є повна загибель, пошкодження або знищення посівів, що призвело до неотримання або недобору врожаю. Ці події будуть визнані в нашій компанії, якщо вони виникли під впливом природних факторів, які передбачені договором.

Звертаємо увагу, що застраховані тільки ті події, які прямо вказані в договорі. Тому рекомендуємо уважно вичитувати їх перелік.

27.09.2019, 16:38