Плехов Алексей (блог)

Електротовари Делюкс

Світильник перерозподіляє світло ламп і надає кутову спрямованість світловому потоку. Подібні пристрої називають штучними джерелами світла. В основному вони включають в себе кілька елементів.

Головні компоненти світильників:

  • Елементи електричної проводки.
  • Освітлювальна арматура.
  • Патрон для установки лампи.
  • Лампа.
  • Елементи кріплення.

До світильників також відносяться люстри, підсвічування, прожектори та інші пристрої, що подають світло. В нас в інтернет-магазині є різноманітні електротовари Делюкс, серед которих ми пропонуємо підібрати свій оптимальний варіант.

Класифікація та різновиди світильників

Існує величезна кількість освітлювальних приладів. Тому всі світильники прийнято класифікувати за такими принципами:

  • Принципом поширення світла (прямого, розсіяного, відбитого та ін.)
  • Способом кріплення (стаціонарні і нестаціонарні).
  • Установки (стельові, настінні, настільні та інші).
  • Призначенню (умовам застосування). Використовувати можна як усередині приміщення, так і зовні, тому їх поділяють на два типи: світлові пристрої для приміщень (люстри, бра, настільні лампи і т.п.); світлові пристрої для відкритих просторів (вуличні, прожектори, підсвічування для вітрин, рекламних щитів і т.п.).

По призначенню можна розділити на побутові, які придатні для освітлення будь-якого приміщення і декоративні прилади, які застосовують в якості предметів інтер’єру для формування певної атмосфери.

По типу ламп використовуваних в освітлювальних приладах, бувають різні:

  • лампи розжарювання;
  • лампи розрядні;
  • лампочки змішаного типу;
  • світлодіодні і інші лампи.

По типу живлення ламп теж є різні варіанти. Живлення ламп може здійснюватися через мережу постійного або змінного струму (мережеві лампи), через мережу і батарейки (комбіноване харчування), а також через індивідуальний джерело живлення.

Також лампи можут бути різні по формі. Світлові прилади можуть бути симетричними і не симетричними.

Класифікація світильників за місцем установки

У свою чергу перераховані вище типи світильників поділяються на групи за місцем установки.

На стелю

Такі світильники рясніють формами, розрізняються за стилями, розмірам і способам виконання. Важливі в такому елементі інтер’єру і матеріал конструкції і використовується джерело світла, про це розповімо окремо в інших статтях. Саме стельове світло, як правило, є основним і задає характер всьому приміщенню. За типом стельові світильники поділяють на підвісні, накладні і вбудовувані.

Настінні

Такі світильники — незамінні помічники дизайнерів інтер’єрів в різних проектах. Бра з м’яким світлом в зоні відпочинку створить атмосферу комфорту і тепла, а точковий світильник вигідно підкреслить важливий об’єкт в інтер’єрі.

Настільні

Ці освітлювальні прилади — важлива складова будь-якого кабінету або робочого місця. Ліжкові світильники створюють атмосферу затишку і комфорту в спальні. У розробці проектів дизайнери завжди пам’ятають про важливість настільних світильників, які допомагаю вирішувати функціональні завдання.

Розміщувані на підлозі

Найбільш зручний вид світильників. За допомогою такого приладу можна тимчасово додати освітлення там, де це необхідно (локальне освітлення). Найпоширенішим прикладом підлогового світильника є торшер.

28.03.2020, 15:03